Opvallend: vrouwen zijn vaak gelukkiger na een scheiding dan mannen

Het aantal singles neemt toe. En dat heeft onder andere met het hoge echtscheidingcijfer te maken. Toch is scheiden meestal lijden, al hebben mannen het moeilijker dan vrouwen. Zo blijkt uit een enquête van The Times.

Gemakkelijk is het zelden, je hebt jaren samengeleefd, maar besluit dan toch zonder elkaar verder te gaan. Toch is er een reden waarom mensen kiezen het boterbriefje te verscheuren. Uit een enquête van The Times blijkt dat mensen vaak zelfs gelukkiger ná een scheiding. Zij vroegen het aan 1060 gescheiden mensen. Opvallend: 53% van de vrouwen zegt gelukkiger te zijn na de scheiding, tegenover 32% van de mannen.

De respondenten – Britse mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 54 – kregen persoonlijke vragen over hun leven voorgeschoteld. Vrouwen gaven beduidend vaker aan zich heel gelukkig te voelen. Bovendien zei 61% niet op zoek te zijn naar een relatie. Bij de mannen was dat maar 47%. Mannen nemen dan weer vaker woorden als ‘mislukking’ en ’teleurstelling’ in de mond. Bovendien zei 17% nog gevoelens te koesteren voor zijn ex. Bij de vrouwen was dit slechts 8%. Wel opvallend: mannen slaan sneller terug aan het daten dan vrouwen.

Niet meer verliefd

Dat de liefde opraakte, was vooral omdat een van de twee veranderd was. 49% van de ondervraagden gaf dat aan. 14% gaf dan weer zelf toe veranderd te zijn. Daarnaast gaven respondenten aan dat ze niet meer gelukkig waren of verliefd werden op een ander.

Knopen doorhakken

De meeste respondenten deden er niet lang over om knopen door te hakken: meer dan de helft had de beslissing binnen zes maanden gemaakt. Vrouwen deden er wel lang over dan mannen. Daarnaast namen mensen die langer getrouwd waren en mensen met kinderen meer tijd om erover na te denken.

Vrouwen doen langer over hun beslissing om te scheiden

De meeste mensen deden niet lang over hun beslissing om uit elkaar te gaan: meer dan de helft had binnen zes maanden de knoop doorgehakt. Vrouwen deden er wel langer over dan mannen en (weinig verrassend) ook mensen die langer getrouwd waren en mensen die kinderen hadden, namen meer tijd om over hun beslissing na te denken.

Meer over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content