Van geroutineerde soccer mom tot bezorgde velcromoeder of subtiel aan de zijlijn supporterende bonusmama: moeders komen met vele gezichten. Hoe ervaren vrouwen anno 2023 het moederschap? Hoe ver staat het met gendergelijkheid? En wat vinden ze de mooiste kanten aan hun rol? Feeling polst elke week bij een ervaringsdeskundige. Vandaag: Saskia De Coster, auteur, columniste en kunstenaar over niet-biologisch ouderschap en over alle angsten, onzekerheden en onvoorwaardelijke liefde die daarbij komt kijken. Samen met haar ex-partner Inge heeft ze een zoontje Amos (8). “Uit angst geen goede ouder te zijn, ben ik gevlucht in een affaire.”

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Vandaag is de laatste dag dat je Saskia De Coster schrijvend aan het werk kan zien in het KMSKA. Voor haar performance ‘The Author is Present’ sloot de auteur zich een maand lang op in het museum, waar ze achter een glazen wand de laatste hand aan haar nieuwe roman probeerde leggen. De bedoeling: auteurschap demystificeren en spelen met de rol van schrijver als observator die nu voor een keer geobserveerd wordt. Op 2 maart blikt ze samen met Bent Van Looy terug op die ervaring. Meer info via kmska.be

Meer over moederschap: