Ook in dit absurde coronajaar bleven bij Feeling de menselijke verhalen vooraan staan. De meest inspirerende persoonlijke verhalen en de meest ontluisterende getuigenissen die we dit jaar mochten optekenen? Een paar straffe vertellingen op een rij.

10 x de strafste getuigenissen van 2020

Laurence vergaf de moordenaar van haar dochter 

Vergiffenis. Lang niet iedereen is ertoe in staat. Maar leven met eeuwige wrok maakt ons ook niet gelukkiger. Laurence Van Bree, mama van de vermoorde Luna, vindt dat dader Hans Van Themsche mag vrijkomen. “Ik gun hem een tweede kans.”

Lees het volledige verhaal hier

Slapeloos en radeloos: Ilse raakte verlamd door oververmoeidheid 

1 op de 3 Vlamingen slaapt slecht. Reportagemaker Annick Ruyts maakt er zelfs een boek en tv-serie over. Ilse kent er alles van, zij raakte zelfs verlamd door oververmoeidheid. “Ik vind het belangrijk om mijn verhaal te vertellen, omdat ik het probleem helemaal niet heb zien aankomen. Ik wil mensen waarschuwen die net als ik blijven doorgaan tot het te laat is.

getuigenis ilse

Lees het volledige verhaal hier

Over de liefde: Leen hoorde over haar partners overspel op Valentijn

Leen* (34) vierde Valentijn elke jaar met plezier… Vooral dankzij Gert. Maar toen ze Valentijn vorig jaar voor het eerst alleen moest doorbrengen, werd ze boos. Na een gesprek werd alles duidelijk, en zakte haar droomwereld als pudding in elkaar.

Lees het volledige verhaal hier

Medische fouten: arts Axel en slachtoffer Hilde doen hun verhaal

Medische fouten of incidenten: jaarlijks maken ze van meer dan 400.000 patiënten dodelijke slachtoffers. Hilde en Axel doorbreken het taboe; zij over haar lijdensweg, hij over het litteken dat het naliet op zijn werk als arts.

Lees het volledige verhaal hier

Isabelle (36) leefde met een narcist: “Een rollercoaster waar je moeilijk afraakt” 

getuigenis isabelle

Wat als je partner niet is wie hij lijkt? Isabelle* (36) was jaren samen met een narcist. “Achteraf gezien waren er al snel signalen, maar het duurde lang voor ik ze zag.” Ze deelt haar verhaal om andere slachtoffers een hart onder de riem te steken. “Mijn advies? Ren zo hard als je kunt en verbreek alle contact.” Hieronder deelt ze haar verhaal.

Lees het volledige verhaal hier.

Getuigenis: Ellen (52) en Stefan (57) werden na 20 jaar eindelijk een koppel 

Ze gingen ontelbare keren op weekend met dezelfde vriendkring en deden talloze terrasjes samen. Toch sloeg de vonk pas twintig jaar later over. Ellen (52) en Stefan (57) waren overduidelijk meant to be. Hoe ze uiteindelijk toch in elkaars armen belandden? Dat vertellen ze je met veel plezier zelf.

Lees het volledige verhaal hier

Vrij-gezellig: Eef is bijna 50 en al jarenlang single

straffe getuigenissen 2020

Eef (49) is alleenstaande mama, aantrekkelijk, succesvol én al jarenlang alleenstaand. Sinds een paar jaar staat ze open voor een nieuwe relatie, maar de juiste man is haar leven nog niet binnengewandeld.

Lees het volledige verhaal hier

Buitengewone moeder: Anne-Sophie is biologische, adoptie- en plusmama 

‘Moeders’ zijn vandaag met meer: ze zijn ‘plus’, ‘bewust alleenstaand’ of ‘mee’. Maar ook al worden ze anders genoemd, de liefde voor hun kinderen is minstens even groot. Wij spraken met Anne-Sophie (47), biologische mama van Lou (13), adoptiemama van Melaku (18) en plusmama van Alina (25), Theo (23) en Emma (18).

Lees het volledige verhaal hier

Nina kreeg een inzinking na het gemoei van haar schoonmoeder

Wie een relatie begint, krijgt er de ander zijn ouders er gratis bij. Een geschenk dat sommigen nog liefst zouden teruggeven. Ondanks de vele mopjes over schoonmoeders, blijkt de realiteit vaak allesbehalve om te lachen. Schoondochter Nina* (36) kreeg een inzinking en vertelt ons openhartig haar verhaal.

Lees het volledige verhaal hier

Yammie (25) over haar psychoses: “Het voelde alsof ik achter het behang groeide” 

straffe getuigenissen 2020

Enkele jaren geleden nam Yammie deel aan Gek en Geniaal vanwege en-een schizo-affectieve stoornis. Ze heeft zowel kenmerken van schizofrenie als van een stemmingsstoornis. In haar geval uit zich dat in stemmen en periodes van manie en depressie. Net omdat ze het zo moeilijk is om uit te leggen wat het met haar doet, mocht ze tijdens de opnames samen met Raf en Mich van Kommil Foo het podium op om haar eigen liedje te zingen. “Muziek helpt echt om dingen te zeggen die je niet vertelt krijgt.”

Lees het volledige verhaal hier

Het geheim van polyamorie: “Je veilig voelen bij elkaar en goed met elkaar praten” 

Moet liefde altijd per se iets tussen twee mensen zijn? Niet als je het aan Jirka (27), Mathias (31) en Ruben (27) vraagt, zelfs niet in de meest romantische zin van het woord. Al twee jaar zijn zij namelijk gelukkig met drie: “Ik denk niet dat polyamorie iets is voor iedereen, maar voor ons werkt het perfect. De liefde die je normaal van één partner krijgt, krijg ik in tweevoud. En ook voor ons huishouden is het best praktisch eigenlijk”, legt Jirka uit.

Lees het volledige verhaal hier

Nog meer straffe getuigenissen uit 2020: