Getest: Beautyredactrice Sofie sportte drie maanden met een personal coach

De zomer is een ode aan je lijf, met de zon als schijnwerper op je blotere vel en temperaturen die doen blozen. Het moment voor een welgemikte boost. Beautyredacteur Sofie testte behandelingen, apps en hacks en weet nu hoe je nóg meer gaat stralen. Vandaag aan de beurt: de personal coach.

De personal coach getest

In een online gesprek bekijken we eerst of het klikt en bespreken onze verwachtingen en behoeftes. Twee keer per week komt Steven een uur aan huis voor onze werkdag
begint. Mijn man en ik doen het samen, als een soort date – zo motiveren we elkaar. Coach Steven brengt zelf de nodige spullen mee, maar heel vaak werken we met ons
eigen gewicht, de keukentafel of de vloer. Een goede opwarming en oefeningen waarbij zoveel mogelijk verschillende spieren aan bod komen zijn vaste prik in zijn trainingen.

Drie maanden later ben ik merkbaar soepeler, sterker en energieker

Het stelt gerust dat Steven toekijkt of we de oefeningen juist uitvoeren (belangrijk als je bijvoorbeeld een zwakke rug hebt) en ze aanpast aan ons energiepeil of fysieke toestand. Hij slaagt erin om me te motiveren om alles te geven en minder leuke oefeningen niet te skippen (wat ik sowieso doe als niemand kijkt). Omdat de data op voorhand vastliggen en we ’s morgens trainen, gooien uitgelopen agenda’s geen roet in het eten. Drie maanden later ben ik merkbaar soepeler, sterker en energieker. Een JLo-kont heb ik nog niet, maar daarvoor ben ik bij Steven niet aan het juiste adres. “Ik vind het belangrijker dat je lichaam volledig in proportie versterkt.”

  • Waar vind je een personal coach? In de meeste fitnesscentra kun je je laten begeleiden door een personal trainer, maar er zijn ook coaches die aan huis komen. Ik werk met Steven Lahayne.
  • Hoeveel kost het? Zo’n 45 tot 100 euro per sessie, vaak in pakketten

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content