Home Beauty In 7 stappen naar perfect gelakte nagels

In 7 stappen naar perfect gelakte nagels

In 7 stappen naar perfect gelakte nagels

Je kent het ongetwijfeld wel. Je hebt net je nagels gelakt, ondertussen nog snel even iets anders doen. Weg perfecte nagellak, en geen remover bij de hand om dit op te lossen. Stress nog voor de werkdag is begonnen. Dankzij deze zeven tips heb je altijd perfect gelakte nagels. 

Stap 1: Dissolvant

Verwijder alle nagellakresten. Kies altijd voor een dissolvant zonder aceton. Aceton verwijdert namelijk het beschermlaagje op je nagel, waardoor hij brozer wordt en sneller breekt.

Stap 2: vijlen

Nadat je alle restjes verwijderd hebt, vijl je je nagels. Kies voor een vijl in karton, die is zacht voor je nagel. Begin aan de buitenkant en werk zo naar het midden toe. Vijlen geeft niet alleen een mooiere vorm, het zorgt ook dat haakjes verdwijnen.

Stap 3: een nagelbadje

Niet alleen ontspannend, maar ook broodnodig voor de perfecte manicure: het nagelbadje. Laat je handen gedurende vijf minuten rusten in een badje met lauw water. Op die manier worden je nagelriemen week en kan je ze gemakkelijk naar achter duwen. 

Stap 4: polijsten

Om nagellak zonder bubbeltjes en oneffenheden aan te brengen, is er een glad oppervlak nodig. Polijst daarom je nagels. Het beste resultaat krijg je met een polijstvijl met vier kanten, je kiest zelf of je heel licht wil polijsten of eerder een grove kant nodig hebt.

Stap 5: de basislaag

Na het vijlen en polijsten, is het tijd voor de nagellak. Start altijd met een kleurloze basis. Het zorgt er niet alleen voor dat je achteraf niet met verkleurde nagels zit, je nagellak blijft ook langer zitten.

Stap 6: kies een kleurtje

Nadat de basis droog is, kan je aan de slag met je favoriete kleurtje. Eerst schudden, daarna een dun laagje aanbrengen in drie keren. In het midden van de nagel, en aan iedere kant, telkens vanaf de nagelriem tot aan het topje. Laat drogen en breng daarna een tweede laagje aan.

Stap 7: de toplaag

Nu volgt er nog een toplaag. Die geeft een mooie glans en zorgt dat de nagellak langer blijft zitten. Eventuele foutjes werk je weg met een penseeltje met dissolvant. Geen penseeltje bij de hand? Ook met een wattenstaafje doet het prima. Om je nagelriemen mooi naar achter te houden, wrijf je ze in met nagelriemolie.

Bij de perfecte nagels horen natuurlijk ook goed verzorgde handen. Last van droge handen? Lees hier hoe je het voorkomt.