Helaas is het c-woord nog steeds actueel en zijn we met z’n allen nog steeds volop aan het cocoonen. Gelukkig kun je het ook thuis gezellig maken. Bijvoorbeeld met deze tips.

1. Sport thuis

Hoewel sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, blijft bewegen essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. Gelukkig kun je sommige sportactivteiten gewoon thuis doen. Hier vind je enkele leuke work-outs voor thuis. Vergeet ook niet om regelmatig je huis te verlaten: een goede wandeling doet wonderen en is belangrijk voor je vitamine D.

2. Neem tijd om vergeten klusjes aan te pakken

Ja, we weten het wel. Die grote kuis heb je ongetwijfeld al aangepakt. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn heus nog wel vergeten klusjes die je nu kunt inplannen. Of ga eens voor een switch in je interieur?

3. Bingen maar

Je schuldig voelen omdat je een halve dag in pyjama een serie ligt te bingewatchen? Nooit. Maar nu zeker niet.

4. Me-time met een goed boek

Ook sociaal gezien heeft corona zijn gevolgen. Nood aan wat tijd alleen? Zet je apart en geniet van een goed boek.

5. Neem een oude hobby op

Was je als kind gepassioneerd door schilderen of heb je stiekem al lang het voornemen op pilates te proberen? Dit is je moment. Haal de ezel van stal of zoek op Youtube de beste work-outs.

6. Haal die goede voornemens van onder het stof

Je bent (in tegenstelling tot heel wat anderen) kilo’s kwijtgespeeld tijdens de lockdown, ging dagelijks wandelen of maakte iedere week tijd voor een gezinsmoment met gezelschapsspelletjes? Veel van die voornemens zijn bij de eerste versoepelingen (deels) gesneuveld. Tijd om ze terug op te nemen.

7. Maak foto-albums

Die grote reis nog niet in een mooi album gegoten? Momenten als deze zijn hét moment om je eraan te zetten. En ondertussen te dromen van de zon.

8. Geef je thuiswerkplek een make-over

We tipten tijdens de eerste lockdown al dat je thuiswerkplek misschien een make-over verdiende. Gebeurde dat nog niet? Dan is dit het moment. De kans is groot dat je nog lang en vaak van thuis uit kan/mag werken. Het perfecte moment dus om jezelf te verwennen met een nieuw bureau of rugvriendelijke bureaustoel.

9. Organiseer je eigen spa

Neem een uitgebreid bad, verzorg je haren met een extra masker, lak je nagels of ga even liggen met een gezichtsmasker. Heerlijk.

10. Experimenteer in je keuken

Terug tijd om de keuken in te duiken en te experimenteren met nieuwe gerechten. En het is herfst: lekkere stoofschotels, pompoensoep of dessertjes met kaneel… Heerlijk!

11. Ga voor een aperitiefbox

De lokale handelaar steunen, blijft essentieel. En het kan gewoon een win-win zijn: met een leuke aperitiefbox bijvoorbeeld.

12. Maak je huis cocoon-waardig

Leef je uit met kaarsen, kussens en dekentjes. Want cocoonen is nu belangrijker dan ooit.

13. Dans

Weeg het op je humeur? Zet je favoriete muziek op en dans er op los. Of neem de tijd om die nieuwe plaat te luisteren.

14. Lees je favoriete magazine

Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven. Je geniet nog steeds van je favoriete magazine. Meer zelfs: neem je nu een jaarabonnement, dan krijg je gratis een handige steamer cadeau!

7 x gezellig thuis

Samen speculoos bakken

Met de mixen van Niamh wordt bakken kinderspel.

Bakmix voor speculoos – Niamh – € 2,99 – Verkrijgbaar bij Delhaize 

Een personal trainer in huis

Graag oefeningen doen met een personal trainer? Sabrine Zarti ontwikkelde een online platform om onder begeleiding te sporten en geeft voedingsadvies.

My Personal Fit – voedings- en/of personal training – Verschillende formules vanaf €4/maand.

Vintage bureaustoel

Maak je home office net dat tikkeltje gezelliger met een nieuwe bureaustoel.

Bureaustoel – Made.com – € 129

Licht in huis

De gemakkelijkste manier voor wat extra gezelligheid? Een geurkaars natuurlijk.

Geurkaars (verkrijgbaar in verschillende geuren) – Senteurs d’Ailleurs – € 52

Gezichtsmasker

Een gezichtsmaskertje mag niet ontbreken in je huis-spa.

Gezichtsmasker voor alle huidtypes – Paula’s Choice – € 39

Samen koken als een chef

Chefs Luc De Laet en Jules Koninckx komen met de oplossing: de Maven experience box. In de box vind je alle ingrediënten en een handleiding voor een verrukkelijk menu. Denk aan een lekker stuk vlees, een succulente appetizer van Secreto 07, de eigen creatie van topslager Luc De Laet, een aantal klassieke voorgerechten met een twist, zoals vitello & carpaccio én lekkere groentebereidingen.

Maven experience box – Vanaf € 59 p.p – te bestellen via Maven 

Samen knutselen

Zin om te knutselen, maar niet de juiste spullen (én inspiratie) in huis? Dan zit je goed met de nieuwe joyboxen van Ava. Een pooping unicorn, corona piñata pf verrassende voeldoos maken? Vanaf 35 euro krijg je een kant-en-klaar DIY concept aan huis geleverd. Het enige wat je nog moet doen, is knutselen met de kids.

Joybox – AVA – Vanaf € 35

Meer tips voor thuis: