Volgens hartchirurg Dr. David Gruener kan overmatig drinken voor een bepaalde gelegenheid hartritmestoornissen veroorzaken. Zeker als je normaal niet drinkt, moet je voorzichtig zijn. “Alcohol verstoort ons mechanisme dat ons hart consistent en op hetzelfde ritme laat kloppen. Doe je regelmatig aan binge drinking, dan kan het zelfs permanente hartritmestoornissen veroorzaken. Altijd met mate dus!

2. Vruchtbaarheidsproblemen

Vooral mannen nemen dit beter serieus, want overmatige alcoholconsumptie kan vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken, maar ook andere seksuele problemen. Denk maar aan erectiestoornissen of niet kunnen klaarkomen. Proberen jullie zwanger te worden? Probeer je alcoholgebruik alvast terug te schroeven.

3. Een vette lever

Helaas is een vette lever letterlijk te nemen en helaas hebben vooral vrouwen er last van. Wanneer vrouwen te vaak te veel drinken, kan er vet opbouwen in de lever. Een beetje vet is normaal, maar het zou niet meer mogen zijn dan 5 à 10%. Een vette lever komt meestal vooral bij mensen die regelmatig grote hoeveelheden drinken. Moeheid is een belangrijk symptoom. Volledig stoppen met drinken zou de aandoening kunnen terugdraaien als het niet te ver gevorderd is.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer over alcohol: