Zet deze nieuwe Netflix films en series alvast op je to watch-lijstje

Andreas Ilegems

Heb je eens nood aan een avondje rust tussen al die drukke zomeravonden vol vrienden en muziek? Onze cultuurexpert Andreas tipte alvast de nieuwste films en series op Netflix waarvoor je graag een avondje op je bank hangt.

Persuasion

Deze film op Netflix is een moderne bewerking van de roman van de Britse schrijfster Jane Austen (Sense and Sensibility, Pride and Prejudice) met onder andere Dakota Johnson.

Moderne bewerking van de allerlaatste, uiterst geliefde roman van de Britse schrijfster Jane Austen (Sense and Sensibility, Pride and Prejudice). Dakota Johnson (uit Fifty Shades of Grey) speelt Anne Elliot: een dertigjarige dame die haar venijnige oneliners vol girlpower rechtstreeks aan de camera toefluistert, zoals Phoebe Waller-Bridge ook al deed in Fleabag.

The Gray Man

Ryan Gosling in The Gray Man: de nieuwste film die je moet bekijken op Netlfix.

Ryan Gosling speelt Six, een CIA-agent die het doelwit wordt van huurmoordenaars nadat hij een geheim over zijn bazen heeft ontdekt. Dit is James Bond op steroïden, vol grootse actie, knappe filmsterren en al even knappe decors.

Girl in the Picture

Girl in the picture is een true crime-serie die je moet bekijken op Netflix.

Aangrijpende true crime over een jonge vrouw die in april 1990 met een ernstig hoofdletsel werd aangetroffen langs de weg in Oklahoma City. Niet lang daarna stierf ze in een ziekenhuis en liet ze haar tweejarige zoontje achter. Haar levenseinde is nog maar het begin van dit lugubere mysterie, dat een web van leugens en bedrog spint waar je mond van zal openvallen.

Beauty

De film Beauty op Netflix gaat over een meisje die die op het punt staat wereldberoemd te worden.

De ‘beauty’ uit de titel is een jonge, getalenteerde zangeres (Gracie Marie Bradley) die in de jaren ’80 haar eerste stappen richting wereldfaam zet. Alleen: ze moet de liefdesrelatie met haar beste vriendin voor haar labelbaas (Sharon Stone) geheim houden, omdat een single vrouw nu eenmaal beter in de markt ligt. Sprankelend muziekdrama, losjes geïnspireerd op het leven van Whitney Houston.

Hello, Goodbye and Everything in Between

Hello, goodbye and everything in between is de nieuwste film op Netflix van de makers van To All the Boys I’ve Loved Before.

Twee liefjes uit het middelbaar hebben elkaar beloofd om nog voor de universiteit een punt te zetten achter hun relatie. Tijdens hun allerlaatste date blikken ze terug op hun liefdesleven. Vermakelijke romcom geproduceerd door de makers van de immens populaire filmreeks To All the Boys I’ve Loved Before.

Alba

Deze Spaanse thriller-reeks moet je zien op Netflix.

Deze Spaanse thrillerreeks is een herwerking van een Turkse roman en tv-serie, What is Fatmagül’s crime? Alba (Elena Rivera) wordt wakker op een strand, met duidelijke sporen van verkrachting. Maar ze herinnert zich niets van de avond voordien. Dan ontdekt ze dat haar verkrachters de maatjes van haar vriend zijn, en twee van hen deel uitmaken van een rijke familie die het misbruik in de doofpot probeert te stoppen. Hoe ver gaat de familie om hun kroost te beschermen?

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content