Waarom vrouwelijke singles gelukkiger zijn dan single mannen

Happy single of eerder wanhopig op zoek naar een lief? Volgens nieuw onderzoek zijn voornamelijk vrouwen tevreden met hun singlestatus en zijn het de mannen die er maar moeilijk mee kunnen leven. Herkenbaar single ladies? 😉

Een goede relatie kost vrouwen heel wat moeite en energie. Uit een onderzoek, gevoerd door het Londense marktonderzoeksbureau Mintel, blijkt dat 61% van de vrijgezelle dames dan ook blij is met haar relatiestatus, 49% van de mannen zegt gelukkig te zijn alleen.

Bovendien blijkt uit de studie dat 75% van de vrouwen dit jaar niet actief op zoek was naar een nieuwe relatie, terwijl dat bij de mannen slechts 65% was. Vooral bij de 45-plussers was het onderscheid groot. Terwijl 32% van de single vrouwen tussen 45 en 65 aangaf gelukkig te zijn alleen, zei 19% van de mannen in dezelfde leeftijdsgroep dat ze liever een partner wilden.

Work, work, work

Volgens professor Emily Grundy van de Universiteit van Essex is er een verklaring voor. “Vrouwen werken harder aan relaties dan mannen. Zo is er bewijs dat vrouwen meer tijd steken in huishoudelijke taken. Bovendien denk ik dat hun emotionele taak zwaarder is”, vertelt ze in Telegraph. “Vrouwen zijn namelijk meer bezig met het oplossen van problemen en nadenken over ruzies. Daarnaast zijn vrijgezelle vrouwen beter in het werken aan hun sociaal leven dan mannen. Vrouwen hebben vaker een uitgebreid sociaal netwerk buiten hun relatie terwijl mannen vaak harder afhankelijk zijn van hun vrouw.”

Single en toch ready to mingle? Lees hier hoe je je kansen vergroot om een nieuwe partner te vinden. 

Meer over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content