9 x zo verlies je gemakkelijker vet

Wil jij graag dat ene vetrolletje kwijt en wilt het niet goed lukken? Dan is het tijd om het anders aan te pakken. Dankzij deze 9 tips verlies je in no time vet én zorg je dat het wegblijft.

1. De eerste stapjes

Gooi jij ook ineens het roer om als je goede voornemens maakt? Een streng dieet en fanatiek sporten? Op zich niets mis mee, maar de kans is heel groot dat je het niet volhoudt. Ga dus eerst voor kleine stapjes: meer groenten op het menu, je frisdrank vervangen of eet vaker vis. Daarna ga je stap voor stap werder. Natuurlijk duurt het langer, maar de kans is véél groter dat je het volhoudt.

2. Lekker gezond

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, gezonde voeding kan écht wel heel lekker zijn. Nog steeds geloven te veel mensen dat er niets boven frietjes gaat, maar niets is minder waar. Proef, experimenteer en je zult snel merken dat er heel wat gezonds is waar je dol op bent.

3. Gezellig sporten

Als je sport, komen er endorfines vrij, ook wel gelukshormonen genoemd. Sporten maakt je gelukkig, maar enkel als je iets kiest waar je écht plezier aan beleeft. Probeer verschillende dingen tot je iets vindt waar je van geniet. Wissel af met andere dingen, ga eens samen wandelen of fietsen.

4. Maak een doel

Nadat je de eerste stappen hebt gezet, is het belangrijk nieuwe doelen te blijven stellen. Zeker zo belangrijk: vier je kleine successen, dat houdt je gemotiveerd.

5. Maak gezonde gewoontes

Natuurlijk is het nu de kunst om al die stappen vol te houden. Dat doe je door er echte gewoontes van te maken, dat kan door gestructuurd te werk te gaan. Kies een vaste dag waarop je sport, doe ieder weekend boodschappen en maak voldoende soep klaar voor verschillende dagen... Als het een vaste gewoonte is, houd je het gemakkelijker vol.

6. Zweer niet al je favoriete eten af

Veel lekkere dingen zijn niet meteen de beste opties. Maar wil dat nu zeggen dat je nooit meer frietjes, wijn of taart mag eten? Gelukkig niet. Wat je wel doet? Er echt van genieten als je eens zondigt, en dat zonder je schuldig te voelen. Óf zoek naar gezonde varianten.

7. Zet door

Ben je gisteren toch niet gaan sporten of heb je in een zwak moment toch veel te veel gegeten? Kop op, zo’n ramp is dat niet! Zorg gewoon dat je terug doorzet. Je kan het!

8. Wees realistisch

Crashdiëten zijn absoluut géén goed idee. Wees dus realistisch en overdrijf niet. Als je constant een hongergevoel hebt, houd je niet vol. Bovendien is de kans groot dat je humeurig bent en geen plezier voor de mensen rondom je. 😉

9. Plannen, plannen, plannen!

Thuis lukt het allemaal prima, maar als je op restaurant gaat, geen lunch meenam of een feestje hebt, dreigt het allemaal wat moeilijker te worden. De enige oplossing? Plannen! Schuim op voorhand de menukaart af naar gezonde opties, zorg dat je altijd gezonde snacks in je handtas hebt en eet voor je naar het feestje vertrekt. Maar vergeet vooral ook niet om te genieten!

 

Meer gezonde tips om af te vallen:

(Openingsbeeld: Healthy Fix – The Fresh Light)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content